10 W-os napelem töltőpanel 12 V-os akkumulátorhoz – villanypásztorhoz is

29.870 Ft

10 W-os napelem töltő szett autóhoz, lakókocsihoz, csónakhoz, hajóhoz, kisebb épületre, villanypásztorhoz, akár lovasoknak, méhészeknek is. Ez a napelem kiválóan használható 12 V-os akkumulátorok töltésére.

10 W-os napelem szett

10 W-os napelem szett alkalmazható autók, kisebb hajók, villanypásztorok, stb. legalább 70 Ah kapacitású, ólom- és ólomzselés akkumulátorainak töltésére. Ennél kisebb kapacitású akkumulátorok esetén töltésvezérlő berendezést (nem része a készletnek) kell alkalmazni, hogy elkerülje az akkumulátor túltöltését. A napelem egy beépített kapcsoló-diódát is tartalmaz, ami megakadályozza, hogy sötétben az áram iránya megváltozzon és az akkumulátor lemerüljön. A napelem átlagos napi töltési kapacitása kb. 4 Ah.

A csatlakozóval szerelt kábelt használva csatlakoztassa a napelemet az akkumulátorhoz a krokodil- csipeszek segítségével. Ekkor az akkumulátor töltése automatikusan megkezdődik, a töltőáram kb. 600 mA. A napelemet fixen rögzíteni is tudja, a napelem keretének hátoldalán lévő furatok felhasználásával. Válasszon egy olyan árnyék-mentes helyet, ahol a napelemet biztonságosan el tudja helyezni déli irányba tájolva. Javasoljuk, hogy a napelemet lehetőleg 30…35 fokban döntse meg, hogy a Nap sugarai lehetőleg merőlegesen essenek a napelem felületére

Felhívjuk a figyelmét, hogy a napelemek teljesítményét optimális besugárzási feltételekre adják meg. Azaz a napelem a specifikációban megadott teljesítményét csak tiszta, napos időben és optimális tájolás mellett tudja leadni. A napelemek természetesen termelnek energiát borult időben, esőben is. Ekkor azonban teljesítményük jelentős mértékben lecsökkenhet. Ez nem a rendszer hibája, hanem a működési elvből következik. Ezért, ha borult időben is szeretné használni, akkor a napelemes rendszer teljesítményét célszerű 30…40%-kal túlméretezni.

Ha szeretné a napelemes rendszer teljesítményét növelni és 24 V-os, vagy nagyobb feszültségű rendszert létrehozni a 12 V-os helyett, akkor erre is van lehetőség. Ha a napelemeket párhuzamosan kapcsolja, akkor azok teljesítményét, ha sorba kapcsolja őket össze, akkor a kimeneti feszültséget tudja megnövelni. Ez a rendszer más elemeit is érintheti (pl. töltésvezérlő).

Műszaki adatok:

Napelem teljesítménye: max. 10 W.
Névleges feszültség: 12 V DC.
Kimeneti feszültség: kb. 15 V DC.
Kimeneti áramerősség: kb.. 600 mA.
Működési hőmérséklet: -40 C + 85 C.
Hosszúság: 397 mm.
Szélesség: 280 mm.
Vastagság: 25 mm.
Súly: kb. 1.5 kg.

A csomag tartalma:

10 W-os napelem panel.
kb. 4 m kábel.
2 db krokodil-csipesz.

Gyártó: Solar Technology International

Érdekelhetnek még…