10 W-os napelemes töltő készlet töltés-vezérlővel – 12 V-os akkumulátorokhoz

38.600 Ft

A napelemes készlet ideális választás, ha meg akarja akadályozni az akkumulátor teljes lemerülését bárhol, ahol akkumulátort használ.

10 W-os napelemes töltő

10 W-os napelemes töltő készlet, töltésszabályzóval kempingezőknek, lakóautóhoz, csónakhoz, kisebb épületre, villanypásztorhoz, akár lovasoknak, méhészeknek is. A napelemes töltő szett robusztus, kültéri használatra tervezett napelem folyamatos töltést ad 12 V-os ólomsavas, vagy ólomzselés akkumulátorának. Ezzel a szett nemcsak jelentősen megnöveli az akkumulátor élettartamát, de biztosíthatja, hogy az ne merüljön le teljesen (pl. pótolja a riasztó, vagy más kisebb fogyasztók által felvett energiát).

10 W-os napelemes töltő egy diódát is tartalmaz, ami megakadályozza a visszafelé folyó áramot, ezáltal az akkumulátor lemerülését éjszaka. A készlet tartalmaz 4 m kábelt és valamennyi szükséges csatlakozót, szerelvényt – a mellékelt leírás alapján különleges szakértelem és speciális szerszámok nélkül bárki házilag is össze tudja állítani a napelemes akkumulátor töltőt. Csak csatlakoztassa az akkumulátorhoz, fordítsa a napelemet a Nap felé és már tölti is. Ideális napsütéses körülmények között.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a napelemek teljesítményét optimális besugárzási feltételekre adják meg. Azaz a napelem a specifikációban megadott teljesítményét csak tiszta, napos időben és optimális tájolás mellett tudja leadni.

A napelemek természetesen termelnek energiát borult időben, esőben is. Ekkor azonban teljesítményük jelentős mértékben lecsökkenhet. Ez nem a rendszer hibája, hanem a működési elvből következik. Ezért, ha borult időben is szeretné használni, akkor a napelemes rendszer teljesítményét célszerű 30…40 %-kal túlméretezni.

Ha szeretné a napelemes rendszer teljesítményét növelni és 24 V-os, vagy nagyobb feszültségű rendszert létrehozni a 12 V-os helyett, akkor erre is van lehetőség. Ha a napelemeket párhuzamosan kapcsolja, akkor azok teljesítményét, ha sorba kapcsolja őket össze, akkor a kimeneti feszültséget tudja megnövelni. Ez a rendszer más elemeit is érintheti (pl. töltésvezérlő).

Fontosabb adatok:

Napelem teljesítménye: max. 10 W.
Névleges feszültség: 12 V DC.
Kimeneti feszültség: kb. 15 V DC.
Kimeneti áramerősség: kb.. 600 mA.
Működési hőmérséklet: -40 C + 85 C.
Hosszúság: 397 mm.
Szélesség: 280 mm.
Vastagság: 25 mm.
Súly: kb. 2 kg.

A csomag tartalma:

10 W-os napelem panel.
kb. 4 m kábel.
Töltésvezérlő.
Biztosíték.
2 db krokodil-csipesz.

Gyártó: Solar Technology International

Érdekelhetnek még…