20W-os napelemes töltőkészlet töltésvezérlővel – 12V-os akkumulátorokhoz

53.900 Ft

20W-os napelemes 12V-os töltőkészlet töltés szabályzóval kempingezőknek, lakóautóhoz, csónakhoz, kisebb épületre, villanypásztorhoz és akár méhészeknek is. A robusztus, kültéri használatra tervezett napelem folyamatos töltést ad az ólomsavas, vagy ólomzselés akkumulátorának. Ezzel nemcsak jelentősen megnöveli az akkumulátor élettartamát, de biztosíthatja, hogy az ne merüljön le teljesen (pl. pótolja a világítás, vagy más kisebb fogyasztók által felvett energiát). Csak csatlakoztassa az akkumulátorhoz, fordítsa a napelemet a Nap felé és már tölti is.

20W-os napelemes szett

20W-os napelemes 12 V-os töltő készlet, töltésszabályzóval kempingezőknek, lakóautóhoz, csónakhoz, kisebb épületre, villanypásztorhoz, akár lovasoknak, méhészeknek is. Ez a napelemes készlet ideális választás, ha meg akarja akadályozni az akkumulátor teljes lemerülését lakókocsijában, hajóján, vagy bárhol, ahol akkumulátort használ.

A robusztus, kültéri használatra tervezett napelem folyamatos töltést ad 12 V-os ólomsavas, vagy ólomzselés akkumulátorának. Ezzel nemcsak jelentősen megnöveli az akkumulátor élettartamát, de biztosíthatja, hogy az ne merüljön le teljesen (pl. pótolja a világítás, vagy más kisebb fogyasztók által felvett energiát). A 20W-os napelemes készlet egy töltésvezérlőt is tartalmaz, ami megakadályozza az akkumulátor lemerülését éjszaka, illetve megakadályozza az akkumulátor túltöltését.

A készlet tartalmaz 4 m kábelt és valamennyi szükséges csatlakozót, szerelvényt – a mellékelt leírás alapján különleges szakértelem és speciális szerszámok nélkül bárki házilag is össze tudja állítani a napelemes akkumulátor töltőt. Csak csatlakoztassa az akkumulátorhoz, fordítsa a napelemet a Nap felé és már tölti is. Ideális napsütéses körülmények között a 20 W-os napelemes rendszer az akkumulátorba naponta kb. 120 Wh energiát tud visszatáplálni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a napelemek teljesítményét optimális besugárzási feltételekre adják meg. Azaz a napelem a specifikációban megadott teljesítményét csak tiszta, napos időben és optimális tájolás mellett tudja leadni. A napelemek természetesen termelnek energiát borult időben, esőben is. Ekkor azonban teljesítményük jelentős mértékben lecsökkenhet. Ez nem a rendszer hibája, hanem a működési elvből következik. Ezért, ha borult időben is szeretné használni, akkor a napelemes rendszer teljesítményét célszerű 30…40%-kal túlméretezni.

Fontosabb műszaki adatok:

Napelem teljesítménye: max. 20Wp.
Névleges feszültség: 12 V DC.
Kimeneti feszültség: kb. 17,5 V DC.
Névleges áramerősség: kb. 1,15  A.
Maximális áramerősség: 1,27  A.
Működési hőmérséklet: -40 C + 85 C.
Napi töltési kapacitás: kb. 6,9 Ah (120 Wh/nap)
A napelem hosszúsága: 638 mm.
A panel szélessége: 278 mm.
A keret vastagsága: 25 mm.
Töltőpanel súlya: kb. 2,2 kg.

A készlet tartalma:

20W-os napelem panel.
kb. 4 m kábel.
Töltésvezérlő.
Biztosíték.
Krokodil csipeszek.

Gyártó: Solar Technology International

Érdekelhetnek még…