40 W-os összecsukható mobil napelem készlet 12 V-os akkumulátorok töltéséhez

119.900 Ft

A hordozható, szétnyitható és a helyszínen felállítható napelem készlet biztosíthatja az energiát nomád körülmények között is.

40 W-os összecsukható mobil napelem készlet

Elsősorban lakókocsik, hajók áramellátásához ajánlott nagy-teljesítményű, 40 W-os összecsukható, 12 V-os, napelemes akkumulátor töltő készlet, de más helyen is hasznosan alkalmazható (pl. nomád kempingezés, weekendházak, vadász- és menedékházak, építkezési területek, lakó-konténerek, stb.) A hordozható, a helyszínen szétnyitható és felállítható készlet segítségével biztosíthatja a folyamatos energia ellátást még nomád körülmények között is. Akár hetekig, hónapokig tud világítani, számítógépet használni, mert a nagyteljesítményű napelem folyamatosan pótolja az akkumulátorból felhasznált villamos energiát.

A 40 W-os összecsukható napelemes készlet nyári időszakban, napsütésben kb. 260 Wh (15.5 Ah) energiát tud biztosítani naponta. A napelem várható élettartama meghaladja a 15 évet. A napelemes rendszer beépített, 8A-es töltésvezérlőt tartalmaz, amely megvédi az akkumulátort a túltöltéstől, így azt egyszerűen csak a mellékelt kábel segítségével - krokodil-csipeszekkel - a 12 V-os akkumulátorhoz kell csatlakoztatni, amelyről elektromos berendezéseit működteti. A beépített töltésvezérlő indikátora folyamatosan mutatja a töltés és az akkumulátor töltöttségének állapotát. A kültéri használatra is alkalmas készlet pillanatok alatt felállítható a helyszínen, illetve összecsukható és a mellékelt hord-táskában szállítható.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a napelemek teljesítményét optimális besugárzási feltételekre adják meg. Azaz a napelem a specifikációban megadott teljesítményét csak tiszta, napos időben és optimális tájolás mellett tudja leadni. A napelemek természetesen termelnek energiát borult időben, esőben is. Ekkor azonban teljesítményük jelentős mértékben lecsökkenhet. Ez nem a rendszer hibája, hanem a működési elvből következik. Ezért, ha borult időben is szeretné használni, akkor a napelemes rendszer teljesítményét célszerű 30…40%-kal túlméretezni.

Bár a napelemet kültéri használatra tervezték, de egyes elemei érzékenyek a korrózióra, ezért figyeljen arra, hogy használat után a készletet, a kitámasztó lábakat tisztítsa le, törölje át puha, száraz ronggyal és teljesen szárítsa meg. Esetleg szükséges lehet, hogy azt 1-2 napig száraz helyen tárolva teljesen kiszárítsa. A kitámasztó lábak mozgó alkatrészeit finom kenőanyaggal olajozza meg, csukja össze és a hordtáskában tárolja.

♦ Figyelem! A beépített töltésvezérlő miatt, kizárólag csatlakoztatott akkumulátorral üzemeltethető. ♦

Megrendelésre szállítjuk!

Műszaki adatok:

Kimeneti feszültség 12 V DC.
Napelemek teljesítménye 40 W.
Maximális áramerősség 2.39 A.
Max. napi energia kb. 260 Wh.
Max. napi kapacitás kb. 15.5 Ah.
Méretei 353 x 500 x 76 mm.
Súlya kb. 7 kg.
Tartozéka a hordozó táska.

Gyártó  >>

Termékismertető  >>

Használati útmutató  >>

Érdekelhetnek még…