90 W-os összecsukható mobil napelem készlet 12 V-os akkumulátorok töltéséhez

189.900 Ft

A hordozható és a helyszínen felállítható napelem segítségével biztosíthatja az energia ellátást nomád körülmények között is.

90 W-os összecsukható mobil napelem készlet

A mobil napelem készlet elsősorban lakókocsik, lakóautók, hajók áramellátásához ajánljuk ezt az angol gyártmányú, nagy teljesítményű, 12 V-os, prémium kategóriás napelemes akkumulátor töltő készletünket, de sok más helyen is hasznosan alkalmazható (pl. nomád kempingezés, weekendházak, vadász- és menedékházak, építkezési területek, lakó-konténerek, stb.) A hordozható, a helyszínen szétnyitható és felállítható mobil napelem készlet segítségével biztosíthatja a folyamatos energia ellátást még nomád körülmények között is. Akár hetekig, hónapokig tud világítani, TV-t nézni, számítógépet használni, mert a prémium kategóriájú, nagy-teljesítményű napelem folyamatosan pótolja az akkumulátorból felhasznált villamos energiát.

A 90 W-os napelemes készlet nyári időszakban, napsütésben kb. 420 Wh (25.3 Ah) energiát tud biztosítani naponta. A napelem várható élettartama meghaladja a 15 évet.  A napelemes rendszer beépített, töltésvezérlőt tartalmaz, amely megvédi az akkumulátort a túltöltéstől, így azt egyszerűen csak a mellékelt kábel segítségével - krokodil-csipeszekkel - a 12V-os akkumulátorhoz kell csatlakoztatni, amelyről elektromos berendezéseit működteti. A beépített töltésvezérlő indikátora folyamatosan mutatja a töltés és az akkumulátor töltöttségének állapotát. A kültéri használatra is alkalmas készlet pillanatok alatt felállítható a helyszínen, illetve összecsukható és a mellékelt hord-táskában szállítható.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a napelemek teljesítményét optimális besugárzási feltételekre adják meg. Azaz a napelem a specifikációban megadott teljesítményét csak tiszta, napos időben és optimális tájolás mellett tudja leadni. A napelemek természetesen termelnek energiát borult időben, esőben is. Ekkor azonban teljesítményük jelentős mértékben lecsökkenhet. Ez nem a rendszer hibája, hanem a működési elvből következik. Ezért, ha borult időben is szeretné használni, akkor a napelemes rendszer teljesítményét célszerű 30…40%-kal túlméretezni.

Bár a napelemet kültéri használatra tervezték, de egyes elemei érzékenyek a korrózióra, ezért figyeljen arra, hogy használat után a készletet, a kitámasztó lábakat tisztítsa le, törölje át puha, száraz ronggyal és teljesen szárítsa meg. Esetleg szükséges lehet, hogy azt 1-2 napig száraz helyen tárolva teljesen kiszárítsa. 

♦ Figyelem! A beépített töltésvezérlő miatt, kizárólag csatlakoztatott akkumulátorral üzemeltethető. ♦

Fontosabb műszaki adatok:

Kimeneti feszültség 12 V DC.
Napelemek teljesítménye 90 W.
Maximális áramerősség 3.8 A.
Max. napi energia kb. 420 Wh.
Max. napi kapacitás kb. 25.3 Ah.
Méretei 700 x 520 x 76 mm.
Kimeneti feszültség 12 V DC.
Súlya kb. 12 kg.
Tartozék a hordozó táska.

♥  INGYEN SZÁLLÍTÁS  ♥

Érdekelhetnek még…